HARJOITA JA SOVELLA

“Lapset ja nuoret, joilla on uusien motoristen taitojen oppimisen pulmia, tarvitsevat enemmän aikaa ja toistoja oppiakseen uusia taitoja!”

Tehtävänantoa muokkaamalla, erilaisia välineitä ja materiaaleja hyödyntämällä sekä antamalla riittävästi aikaa tehtävän suorittamiseen saat lapsen harjoittelumotivaation pysymään korkealla. Taidon kehittymiselle on annettava mahdollisuuksia päivittäin sekä tavoitteellisella harjoittelulla kuin lapsen omaehtoisella liikkumisella.

Modaa perusharjoitteet uuteen muotoon

Perusharjoitteista saa monipuolisen muokkaamalla harjoittelupaikkaa, tekemisen tapaa ja suuntaa. Modaa mikä tahansa harjoiteltava taito alla olevan taulukon avulla uuteen muotoonsa!www.skillilataamo.fi

Valmiita harjoitteita Skillilataamosta

Skillilataamo koostuu sadoista varhaiskasvatukseeen ja perusopetukseen suunnatuista Skillikorteista. Kortit pohjautuvat motoristen perustaitojen jaotteluun, sisältäen lasten suosimia liikuntaleikkejä ja -lajeja. Skillikorttit mahdollistavat harjoittelun kaikentasoisille liikkujille.

Skillilataamosta löydät ilman rekisteröintiä maksuttomia harjoitteita kehittämään monipuolisesti motorisia taitoja. Katso kortit Skillilataamosta suoraan tai tulosta käyttöön!

www.skillilataamo.fi

Varhaiskasvatukseen vipinää

Varhaiskasvatusikäisen lapsen arkipäivään saa lisättyä liikkumista ja harjoiteltua motorisia taitoja mukavilla ja innostavilla tavoilla. Lue vinkit motoristen taitojen harjoitteluun, joustaviin siirtymiin sekä pukeutumistilaisiin!

www.skillilataamo.fi

Perusopetukseen lisää liikettä ja passiivisuuden purkamista

Päivän aikana on tärkeää tunnistaa passiivisuuden hetket ja purkaa niitä arkisilla pienillä teoilla. Liikkumisen lisääminen hyödyttää jokaista lasta!

Onnistumisen top 10

1. Anna lapsen tehdä itse, rohkaise lasta osallistumaan itsenäiseen toimintaan.

2. Etene helposta tehtävästä haasteellisempaan.

3. Opeta lapselle strategioita eli toiminnan suunnittelua.

4. Muokkaa lapsen toimintaympäristöä sekä omia odotuksiasi onnistumiselle suosiollisiksi.

5. Hyödynnä kannustimia ja anna positiivista palautetta yrittämisestä.

6. Hyödynnä erilaisia toimintaympäristöjä, kuten metsää ja maaston muotoja, jotka pakottavat lasta havainnoimaan.

7. Vaihtelevat alustat harjoittavat tasaista liikuntasalin lattiaa monipuolisemmin.

8. Sisällytä harjoitteluun lapsia ja nuoria kiinnostavat liikuntalajit.

9. Hyödynnä vuodenaikojen tarjoamia mahdollisuuksia.

10. Juhlista onnistumista!

Jaa artikkeli